Traditionele Chinese Maancakes

Bereidingstijd: 1 uur en 15 min

Aantal: 4 maancakes van 7 cm

Ingrediënten:
3 el zonnebloemolie
43 ml rietsuikersiroop
½ tl loogwater (alkaline water)
100 gram patent bloem
4 gezouten eendeneieren op kamertemperatuur
1 kippenei op kamertemperatuur
420 gram lotuspasta

Benodigdheden:
4 kommen, zeef, spatel, vershoudfolie, keukenpapier, deegroller, maancake vorm, bakkwast, bakplaat

Bereidingswijze::
Meng 3 eetlepels zonnebloemolie, rietsuikerstroop en loogwater in een grote kom. Zeef de bloem boven de kom. Spatel alles goed door elkaar en kneed het vervolgens met je handen tot een glad soepel deegmengsel.

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het deeg 40 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius Breek de eendeneieren en verwijder de dooiers van het eiwit. Dep ze droog met keukenpapier en leg deze apart.

Breek het kippenei boven een kom, klop het los en haal het 3 keer door een zeef zodat je een gladde substantie krijgt.

Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en de lotuspasta in 4 gelijke porties. Rol met een deegroller een stukje deeg op een vershoudfolie uit tot een dunne pannenkoek van ongeveer 2 mm dik (let op dat het niet scheurt). Leg een stukje lotuspasta in je handpalm en vorm in het midden een kuiltje. Leg een eidooier in het kuiltje en vouw de lotuspasta eromheen, totdat de eidooier rondom is bedekt. Rol deze in je handpalmen voorzichtig in een mooie bal.

Wikkel het dunne deegvel voorzichtig met behulp van de folie om de lotuspasta. Maak de bal goed dicht door lichtjes met het deeg in je handen te knijpen alsof het een sneeuwbal is. Zorg dat er geen luchtbellen tussen het deeg en lotuspasta blijven zitten. Strijk de naadjes glad en druk de bol in de maancake vorm, zonder het deeg te laten scheuren of barsten. Duw de deegrand goed aan. Haal de maancake vervolgens voorzicht uit de vorm. Herhaal deze stappen totdat je 4 maancakes hebt gemaakt.

Vet een bakplaat met ½ eetlepel olie in en leg hierop de maancakes. Bak ze 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Lak de maancakes tussen het bakken door 3 keer met het losgeklopte ei en bak ze af totdat ze goudbruin zijn.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de maancakes goed afkoelen.

Serveer de maancakes met Chinese jasmijn thee.